HZahrada

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Celoslovenská súťaž v reze ovocných stromkov a vrúbľovaní

22. marca bolo v Piešťanoch súťažne, družne i veselo.
Už po 12. ktát sa uskutočnila celoslovenská súťaž v reze a vrúbľovaní ovocných stromov. Tentokrát sa súťažiaci, diváci, porotcovia a sponzori stretli v Strednej záhradníckej škole v Piešťanoch dňa 22.3.2013. Priestory školy a sadu boli plne k dispozícii tejto krásnej akcii.
Súťažilo sa v dvoch disciplínach.
Každý súťažiaci robil udržiavací rez dvoch stromkov v tvare štíhleho vretena klasickým spôsobom. Musel to urobiť za 30 min. V ďalšej disciplíne vrúbľovali spojkovaním 5 ks podpníkov v ruke pripravenými vrúbľami za 30 min, ktoré budú následne zasadené na pozemku republikového výboru v Bratislave. Celkovo sa zišlo z celého slovenska 25 súťažiacich, z toho, čo je potešiteľné, dve ženy, ktoré si veru zaslúžili sladkú odmenu. Počasie bolo studené, veterné a kto sa riadne neobliekol, riadne premrzol.
Odmenených v každej disciplíne bolo 7 súťažiacich s najväčším počtom bodov a ako každý rok, hodnotiaca porota na čele s Doc.Ing. Olegom Paulenom PhD. vyhlásila a odmenila aj celkového víťaza.
V prvej disciplíne – rez ovocných stromov-štíhle vreteno zvíťazil Ing. Jozef Čerňanský zo Žiliny (ZO SZZ Belá).
V druhej disciplíne – vrúbľovanie zvíťazil p.Vladimír Likavec z Ružomberka.
Celkovým víťazom sa stal Milan Minárik z Prievidze.
Ako zaujímavosť uvádzam, že traja reprezentanti OV SZZ Žilina sú všetci (aj víťaz v reze) zo ZO SZZ Belá a všetci získali umiestnenie a ceny v prvej sedmičke.
Anton Šuštiak 6. miesto v reze a 2. miesto vo vrúbľovaní.
Miroslav Vrábeľ 3.miesto vo vrúbľovaní.
Veľmi sa nám ľúbilo, že sme si mohli prezrieť sklenníky a v nich krásne kvetiny, sukulenty, priesady a veľa veľa všeličoho , čo študenti pripravili na jarné výsadby. My sme si tiež mohli zobrať niečo pekné, čo sa nám páčilo. Vďaka Vám, študenti i učiteli školy.
 
Kompletné výsledky sú uvedené na stránke RV SZZ a fotky zo súťaže na tejto stránke v odkaze Moja Galéria.
 

Záhrada | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014