HZahrada

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Jeseň na dedine

Jeseň na dedine i na horách obdivujeme od začiatku sveta. Obdivu sa dostáva i záhradkárom, ktorí sa môžu, dokonca i musia prezentovať svojimi výpestkami na výstavách, podujatiach a akciách, ktoré sami usporadúvajú s veľkou láskou a zanietením. proste, majú to v srdci a to je základ pre rozširovanie vzťahu ku prírode, záhradkárčeniu a dobrej mysle i zdraviu. Aj keď neskoro, predsa len sa vraciam k informáciám, ktoré si určite zaslúžia vašu pozornosť.
10. októbra 2015 babie leto rosinských záhradkárov trošku prekvapilo nie práve najvľúdnejším počasím, ale nič to nezobralo na odhodlaní záhradkárov uskutočniť svoje slávnosti pod príznačným názvom "Jeseň na dedine ". S láskou pozbierali svoju úrodu, ktorou sa chceli prezentovať na výstave ovocia a zeleniny, aby krásou plodov očarili všetkých návštevníkov tohto úžasného podujatia. Slávnosť sa začala vysvätením vlastnej zástavy, na ktorú si sami prispeli nemalou finančnou čiastkou a jej precízne spracovanie a motívy vyrážali dych všetkých zúčastnených. Slávnostný sprievod sa za účasti folklórnych súborov presunul na školské ihrisko, kde ich o 13. hodine privítal pán profesor Ivan Hričovský – ikona slovenského záhradkárstva. Návštevníkom prezentovali pekné plody tohtoročnej úrody, slávnostnú atmosféru umocňovali remeselníci s ukážkami svojich zručností. „Jeseň na dedine“ bola výnimočná v tom, že okrem samotnej výstavy ovocia a zeleniny sa prezentovala aj ochutnávkou špecialít. Na svoje si prišli milovníci bryndzových halušiek, pirohov, podlesníkov, rosinskej krúpnej baby či domácej zabíjačky. Večernú atmosféru spríjemňovala tanečná skupina Omega s nočným programom a tombolou. Návštevníci odchádzali plní dojmov z vystúpení Simonky Maslíkovej, detí zo ZŠ, folklórnych súborov Deva, Goral, Drevár, speváckej skupiny Lúčanky, heligonkárov spod Kľaku, dychovej hudby Fatranky. Svoje čaro malo aj vystúpenie sokoliarov so svojimi dravcami a ukážkami za asistencie účastníkov. Deti mali radosť nielen z dravcov, ale aj z kolotočov, nafukovacích hradov, autodráhy a občanom sa ponúkal kvalitný med. Výstavu obohatil aj predaj ovocných a okrasných stromčekov. Ak vás táto záhradkárska akcia nadchla a radi by ste sa jej zúčastnili tak vás rosinskí záhradkári pozývajú aj na ďalší ročník v roku 2016. Tešíme sa na vašu účasť! Fotografie z tejto vydarenej akcie nájdete v odkazoch na linke Moja Galéria.

Záhrada | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014