HZahrada

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prezentačná výstava Hôrky - ako to bolo ?

Kto nebol vo Hôrkach pri Žiline na prezentačnej výstave ovocia a zeleniny, ten môže banovať, zvlášť preto, že toľko odrôd hrozna sa na jednej akcii len tak nevidí. Ale i ďaľšie raritky ako degustácia štipľavých papričiek, ázijských hrušiek a iného drobného a škrupinového ovocia...
 
V dedinke Hôrky v okrese Žilina so 700 obyvateľmi Obecný úrad a TJ Družstevník zorganizovali pre svojich občanov prezentačnú výstavu ovocia a zeleniny v sále kultúrneho domu.
 
V obci nie sú organizovaní záhradkári, preto hlavný organizátor výstavy Ing.Ján Majzel pozval skúsených záhradkárov Ing. Jozefa Čerňanského z Tepličky a Jána Majzla z Brodna, aby prezentovali rôzne druhy ovocia, ktoré sa v žilinskom regióne dajú úspešne dopestovať.
 
Na výstavu prispeli svojimi výtvarnými prácami ale i ovocím a zeleninou malí škôlkari z miestnej MŠ.
Organizátori vyzvali aj občanov, aby prispeli na výstavu svojimi výpestkami, čo sa aj stalo.
 
Nezvyčajnú akciu navštívilo vyše 100 zvedavcov. Pozrieť prezentačnú výstavu prichádzali dokonca celé rodiny i so svojimi detičkami. Súčasťou výstavy bola aj degustácia jabĺk, hrušiek, grilovaných papríčiek a hrozna.
Na výstave bolo prezentovaných 138 vzoriek jabľk, 18 vzoriek hrušiek, 1 vzorka sliviek, 84 vzoriek stolového interšpecificého viniča. Ako rarita výstavy bolo 14 odrôd papričiek patriacich medzi najštipľavejšie na svete.
 
Z drobného ovocia na výstave boli jahody veľké do 45 gramov, maliny, černice, figy, veľké vlašské orechy, lieskovce, atď.
 
Návštevníkom sa akcia veľmi páčila a prajú si, aby podobná akcia bola aj v budúcich rokoch, pretože „nič také ešte v Hôrkach nebolo“.
 
Fotografie z výstavy si môžete pozrieť na tejto stránke cez odkazy Moja Galéria.
Prajem príjemný zážitok.

Záhrada | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014