HZahrada

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Rez jabloní v BELEJ pri Žiline

Krásna a užitočná akcia záhradkárov pomohla oživiť školský ovocný sad. Určite najväčšiu radosť z nej budú mať žiaci pri oberaní pekných jabľk v jeseni.
Súťaž v reze jabloni v Belej pri Žiline
 
   V sobotu 5. apríla 2014 od 9:00 hod. bolo v Belej pri Žiline v školskom ovocnom sade rušno. Zišlo sa tam vyše 20 členov ZO SZZ ale i nečlenov a aj ľudia z okolitých obcí. Štrnásti z nich si zasúťažili v reze ovocných stromkov. Na začiatku všetkých prítomných privítal predseda ZO SZZ Karol Vrábel a tajomník Ing. Rudolf Macek. Každý zo súťažiacich (bolo ich 14) mal ostrihať v neobmedzenom čase 2 stromy z 30-ročného školského sadu. Stromy boli vopred očíslované a každý si vylosoval svoje dva. Pred samotným rezom ich Ing. Čerňanský oboznámil so zásadami a  pravidlami udržovacieho rezu a vysvetlil, čo sa bude po reze hodnotiť. Potom súťažiaci ale i ostatní prítomní ako i trojčlenná hodnotiaca komisia na čele s p. Jozefom Ďuriníkom z OV SZZ Žilina sa vydali do sadu ku stromkom. Zaujímavá podívaná a odborná robota trvala do pravého poludnia. Rezačov prišli pozrieť a podporiť aj starosta obce a riaditeľ tamojšej základnej školy,
Konárov zo stromov bolo na zemi veru neúrekom a žiaci ZŠ mali veru čo robiť v pondelok, aby sad vyčistili.
    Hodnotiaca komisia mala veru neľahkú úlohu vyhodnotiť najlepšie orezané stromky podľa určených pravidiel súťaže. Dobrá, kvalitná a osožná robota rezačov bola odmenená pocitom osožnosti ale aj vecnými darmi. 
    Víťazom rezu sa stal p. Adam Sušienka, na 2. mieste bol Karol Boháč a tretím p. Karol Vrábel. Všetkým rezačom patrí veľká vďaka, lebo urobili kus užitočnej práce. Veríme, že aj na budúci rok sa takáto akcia v Belej pri Žiline zopakuje a prajeme si, aby sa z toho stala pekná tradícia.
Fotky z akcie nájdete na tejto stránke na linke Moja Galéria.

Záhrada | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014