HZahrada

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Degustácia jabľk v klube záhradkárov v Žiline

Konečne sme sa opäť dostali ku degustácii jabľk vo väčšom počte hodnotiacich ale aj s pomerne veľkým počtom vzoriek. Výsledky prikladám.

 Výstavka 50 odrôd jabľk jasne dokumentovala, čo všetko sa v žilinskom regióne urodí, vydrží v pivnici a jablká stále krásne vyzerajú ešte aj vo februári. Radosť bolo pozerať a prítomní mali možnosť z nich 41 odrôd degustovať a hodnotiť. Jedna z nich bola testovacia tzv. kalibračná (VIKTÓRIA), ktorú všetci hodnotili spolu a potom pri degustácii mali možnosť porovnávať vzorky voči nej. Hodnotili sa organoleptické vlastnosti vzoriek podľa medzinárodných noriem v stupnici 1-9, 1-najhoršie, 9-najlepšie posúdenie príslušnej vlastností. Ktoré vzorky a ktoré vlastnosti sa hodnotili, vidíme na výsledkovej listine degustácie (testovaciu vzorku neuvádzam). Prajem vám, aby ste si aj vy, čo ste to nezažili na vlastnej koži v Klube záhradkárov pri OV SZZ v Žiline mohli urobiť úsudok, čo dáte pri výsadbe nových stromkov alebo preštepovaní starých vybrať tie najlepšie odrody.

Pár záberov z degustácie je v linke Moja Galéria na tejto stránke. 

 

 


Záhrada | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014