HZahrada

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako veľmi človek osprostel

Skúste sa aj vy zamyslieť nad tu uvádzanými skutočnosťami
Alebo, žijeme v takom extréme a blude, že zdravé považujeme za extrémne alebo, prečo rakovina bude ako chrípka, rozšírená všade?
Možno sa mnohým názov článku zdá trochu drsný, ale nedá sa z neho ubrať čo i len bodka. Zamyslite sa, ako ďaleko sa človek, vraj tvor rozumný, dostal v stravovaní, ináč povedané, ako veľmi v stravovaní zblúdil.
Porovnajme si stravovanie zvierat a človeka rozumného.
Cicavce (stále mám na mysli tie v prírode, neuväznené človekom), nepijú po dobe kojenia mlieko a ani by im na um nezišlo piť mlieko iného cicavca, a už vôbec nie piť ho po celý život. Napriek tomu, cicavce, ako napríklad niekoľkotonové slony, netrpia nedostatkom vápnika. Majú ho dostatok zo zelenej trávy. Človek, vraj jediný tvor rozumný, je jediným cicavcom, ktorý pije mlieko po celý život (avšak nie všetko ľudstvo, len tá civilizovanejšia, industriálnejšia a kapitalistickejšia časť, ktorá sa rozhodla na kravskom mlieku zarábať miliardy) a k tomu mlieko iného cicavca, totálne inej štruktúry, ktorá je ľudskému telu cudzia. A taktiež je človek jediným cicavcom, ktorý trpí chorobami pohybového aparátu, ako sú hlavne osteoporózy a artritídy.
Cicavce v prírode nepijú po dobe kojenia nič iné ako len vodu a nič len vodu. Napriek tomu sú zdravé a netrpia nedostatkom živín. Skúste svojho psa mesiac napájať malinovkami, čajmi, kávou, pivom, mliekom, kakaom a nedožije sa možno ani konca toho mesiaca. Človek zašiel tak ďaleko, že čoraz viac považuje všetky tieto bludné nápoje za bežné a nevyhnutné a čistú vodu za nápoj chudobných alebo hlúpych a hanbí sa ju ponúknuť milovaným blízkym pri návštevách.
Cicavce v prírode nežerú varenú stravu. Sme jediní, ktorí varením, pečením, pražením, zaparovaním, mrazením a pod. na smrť ničíme enzýmy, vitamíny, minerály, antioxidanty a iné. A sme preto jediný cicavec, ktorý trpí toľkými degeneratívnymi metabolickými chorobami, od srdcových, až po rakovinové ochorenia. Aj napriek tomu tvrdohlavo považujeme varenú stravu za niečo nevyhnutné a zdravé a odsudzujeme a vysmievame sa tým, ktorí si volia nevarenú stravu a označujeme ich za bláznov a extrémistov. Fakt je ten, že imunita človeka považuje varenú stravu za cudzie teleso. Dôkazom je tráviaca leukocytóza, kedy sa po konzumácii vareného jedla výrazne zvyšuje počet bielych krviniek - znak toho, že sa imunita bráni. Táto tráviaca leukocytóza nastáva len po varenom alebo inak spracovanom jedle, nikdy však po surovom jedle, takom, ako narástlo v prírode.
Všetky ostatné cicavce majú jednoduchú (delenú) a predsa výživovo vyváženú stravu. Človek sa hlúpučko teší miliónom rôznych produktov v supermarketoch, na ktoré navyše míňa tisíce a aj napriek tomu plače nad šíriacimi sa chorobami v dôsledku výživovej nedostatočnosti.
Zamysleli ste sa nad paradoxom, že po oboch svetových vojnách, keď svet trpel akútnym nedostatkom potravín, boli ľudia najzdravší? Či to nie je znak toho, že človeku na prežitie a dobré zdravie stačí málo jedla?
Zvieratám, určeným pre komerčné účely (na mäso, vajcia a pod.) chovatelia podávajú (okrem preventívnych antibiotík) masívne dávky vitamínov a minerálov a inej výživy, keďže je ekonomické, aby neochoreli na degeneratívne a iné ochorenia a vyprodukovali tak zisk.
 
Naproti tomu, ak pacient - človek prijíma výživové doplnky, často sa vystavuje výsmechu svojho spolutvora lekára a presviedčaniu, že chémia je jediná rozumná vec. Po odmietnutí je pacient považovaný za extrémistu a často čelí odmietaniu, výsmechu, nátlakom, ba až vyhrážkam zo strany medicínskej ortodoxie.
(Všimnite si paradox - často sa hovorí o veľmi drahých liečbach a ako sú finančne náročné pre zdravotníctvo. Avšak, ak pacient drahú liečbu odmietne, často čelí až chorobnej zlosti lekára, ktorý má za takúto liečbu incentíva v podobe okrem iného aj bodov).
Cicavce v prírode nie sú vystavené chemickým liekom a už vôbec nie toxickým vakcínam. A aj napriek tomu, že sú vystavené nadmernému chladu, neošetrenej vode, neumytej potrave a pod., neporovnateľne menej trpia infekčnými ochoreniami. Človek má vakcíny, chemické lieky, chlórovanú vodu, teplo a aj napriek tomu má aj viac chorôb, takých, ktoré sú u zvierat zriedkavosťou.
Cicavce sa takmer stále pohybujú. Ľudia takmer stále sedia.
Okrem týchto spomenutých príkladov a toho, že aj napriek tomu, že sa považujeme za tvora rozumného, stále viac a viac prichádzame o rozum, je ešte mnoho iných vecí, ktoré nás líšia od cicavcov, na čo sme hrdí, neuvedomujúc si neopodstatnenosť tejto pýchy.
Nemôžem sa preto zdržať výroku o tom, ako človek, tvor rozumný, veľmi osprostel. Všetky škodlivé bludy a ohromné výkyvy od normálu (rozumej: prirodzeného stravovania) považuje za úplne bežné, potrebné, neodmysliteľné a zdravé. Naproti tomu, prirodzené nespracované plody a čistú vodu, to, čo tvorí základ a zabezpečuje zdravie všetkých ostatných cicavcov a čo by malo byť samozrejmosťou aj pre človeka, považuje za niečo podradné, hlúpe, s výsmechom poukazujúc na tých, ktorí sa v pokuse o prinavrátenie zdravia priklonili späť k základom stravovania.
Bez ohľadu na mienku čitateľa po prečítaní týchto riadkov a potenciálnemu pohoršeniu vás môžem sebavedome a s istotou ubezpečiť, že ak sa človek rozumný zo svojej nerozumnosti nespamätá a nenavráti sa aspoň čiastočne k základom stravovania, stretne sa so svojou skazou v podobe ešte viac zdevastovaného zdravia, akého sme svedkami už teraz. A nepomôžu nám ani najlepší lekári zo svojimi zázračnými liekmi za milióny dolárov, keďže je to samotná medicína, ktorá nás vedie po ceste do záhuby odvtedy, ako sa odklonila od slov Hippokrata: "Nech jedlo je vašim liekom a liek vaším jedlom" a uprednostnila finančný zisk v podobe nebezpečnej chémie.

PeleMele | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014